VECHRO: Μία Ελληνική βιομηχανία χρωμάτων
με ιστορία σχεδον 70 ετών

inner banner

Ιστορικό

 • 2018

   

  H VECHRO είναι η Νο1 σε συνολικές Πωλήσεις και Πιστοποιήσεις Οικολογικών χρωμάτων (πωλήσεις 2003 έως σήμερα) στην Ελληνική αγορά και ανάμεσα στις κορυφαίες στην Ευρώπη, καθώς 96 προϊόντα της φέρουν την "Μαργαρίτα", το Ευρωπαϊκό Οικολογικό σήμα. Οι εγκαταστάσεις της VECHRO (επιφάνειας 9000 τμ), βρίσκονται στην Πέτρα Βοιωτίας, σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 26 στρεμμάτων, ενώ τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα. H VECHRO ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, διευρύνοντας κάθε χρόνο το μερίδιο της στην Ελληνική αγορά (όντας η 3η μεγαλύτερη βιομηχανία χρωμάτων και βερνικιών στην Ελλάδα), ενώ πλέον η εταιρεία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει αλλά και την άψογη τεχνική υποστήριξη που παρέχει στους πελάτες της, βοηθώντας τους καταναλωτές να αποφύγουν άστοχες και δαπανηρές εφαρμογές καθοδηγώντας τους να επιλέξουν το ιδανικό (σύμφωνα με τις ανάγκες τους) σύστημα βαφής και προστασίας κάθε είδους επιφάνειας.

 • 2016

  H Ελληνική βιομηχανία χρωμάτων VECHRO ανάμεσα στα κορυφαία Ελληνικά Brands για το 2016!
  Η VECHRO αναδείχθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες  Εταιρικές Επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2016 στην κατηγορία Δομικά Υλικά. Η εν λόγω ανάδειξη έγινε στα πλαίσια του θεσμού των Superbrands, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε 91 χώρες παγκοσμίως. Η ανάδειξη της VECHRO είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας τόσο από μία κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων όσο και από το ίδιο το κοινό – μέσω διενέργειας έρευνας κοινής γνώμης.
  Το 2016 μας αποχαιρετά με άλλη μία σημαντική διάκριση για την εταιρεία και τα προϊόντα μας, πόσο μάλλον όταν αυτή η διάκριση προέρχεται από τους ίδιους τους Έλληνες καταναλωτές. Πιο συγκεκριμένα, τo Smaltox Water Stop της VECHRO, ψηφίστηκε από τους Έλληνες καταναλωτές ως DIY Προϊόν της Χρονιάς για το 2016, στην κατηγορία «Δομικά Υλικά», στο 9ο Συνέδριο DIY & Home Improvement που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο Maroussi Plaza Centre

 • 2013

  Χρονιά διάκρισης για την VECHRO και το Smaltoplast Silk, καθώς το τελευταίο ψηφίζεται από τους Έλληνες καταναλωτές ως «DIY προϊόν της χρονιάς για το 2013» στην κατηγορία Καινοτομία.

 • 2012

  Σύναψη στρατηγικής συνεργασίας της VECHRO με τον μεγαλύτερο «παίκτη» στην Ελληνική DIY αγορά – την Praktiker Hellas, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους καταναλωτές να βρουν και να αγοράσουν τα προϊόντα VECHRO και μέσω της αλυσίδας των καταστημάτων Praktiker. Στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας, η VECHRO αναλαμβάνει την παραγωγή των OwnBrand προϊόντων της Praktiker Hellas.

 • 2010

  Η VECHRO πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά πιστοποιώντας -1η στην Ευρώπη- ιδιότητες οικολογικών χρωμάτων για εξωτερικές επιφάνειες (Smaltoplast 100% Acrylic).

 • 2008

  Έχοντας φτάσει τις 46 πιστοποιήσεις οικολογικών χρωμάτων, η VECHRO 1η στην Ευρώπη καινοτομεί και πιστοποιεί το Smaltoplast Silk, χρώμα οικολογικό, υποαλλεργικό και αντιμυκητιακό εξασφαλίζοντας πιο καθαρούς κι υγιεινούς χώρους. Το Smaltoplast Silk έχει ισχυρές πιστοποιήσεις κι έγκριτους δοκιμαστικούς ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών (AllergyUK) και το Paint Research Association της Μεγάλης Βρετανίας.

 • 2004

  H VECHRO έχει ήδη πιστοποιήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση 15 προϊόντα της, ανάμεσά τους τα επώνυμα Smaltoplast Extra & Smaltolux Hydro.

 • 2002

  Χρονιά ορόσημο στην ιστορία της VECHRO. Η διοίκηση της εταιρείας πρωτοπορεί αποφασίζοντας προσανατολισμό της προϊοντικής της γκάμας σε οικολογικά προϊόντα διαβλέποντας την ανάγκη προστασίας καταναλωτών και περιβάλλοντος. Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις στην αγορά και την αμφισβήτηση ανταγωνιστών του κλάδου, ανοίγεται ο δρόμος που τελικά σταδιακά θα ακολουθήσουν όλες οι εταιρείες χρωμάτων υιοθετώντας μεταγενέστερα τα οικολογικά χρώματα. Παράλληλα το "Σκεφθείτε Οικολογικά - Χρωματίστε Οικολογικά" όπως και το «Νο 1 εταιρεία σε Πωλήσεις και Πιστοποιήσεις Οικολογικών Χρωμάτων» χαρακτηρίζει όλες τις ενέργειες επικοινωνίας της.

 • 1999

  Ολοκληρώθηκε η επένδυση της επέκτασης του εργοστασίου, πετυχαίνοντας :

  - διπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας 

  - περιορισμό του λειτουργικού κόστους 

  - πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγής και βελτίωσης της χωροταξικής διάταξης.

 • 1985

  Αναλαμβάνει ενεργή συμμετοχή και η δεύτερη γενιά της οικογένειας Χατζηνικόλα δίνοντας νέα ώθηση και δυναμική στην VECHRO μαζί πάντα με το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της.

 • 1981

  O Ιωάννης Π. Χατζηνικόλας, εμπορικός δ/ντής τότε της Γαλλικής εταιρείας, εξαγοράζει το μερίδιο της κι έκτοτε η VECHRO παραμένει αμιγώς ελληνική επιχείρηση.

 • 1979

  Το εργοστάσιο μεταφέρθηκε στη Πέτρα Βοιωτίας στο 25ο χλμ. Θηβών Λιβαδειάς.

 • 1963

  Η ανάπτυξη της εταιρείας και η αξιοπρόσεκτη πορεία της, κέντρισε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, με αποτέλεσμα η VECHRO να εξαγοραστεί από την γαλλική Societe Francaise Duco.

 • 1948

  Ιδρύεται η VECHRO - μία Ελληνική βιομηχανία χρωμάτων και βερνικιών με σκοπό την παραγωγή και διάθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων στην Ελληνική αγορά