logos

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

VECHRO: Μία Ελληνική βιομηχανία χρωμάτων με ιστορία 75 ετών

#ToXromaExeiDinami

2022

Με πάνω από 110 πιστοποιημένα προϊόντα στο portfolio της, η VECHRO οδεύει προς τα 75 χρόνια λειτουργίας της, έτοιμη για νέες προκλήσεις. Η εταιρεία, συνώνυμο της λέξης χρώματος, μας αφηγείται πως το χρώμα είναι η φωνή μας, το χρώμα προκαλεί, ξεκινά τους πιο χρωματιστούς πολέμους και τις πιο μεγάλες αγάπες γιατί #ToXromaExeiDinami. Μία δύναμη που βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρείας και στην στρατηγική της. Είναι αυτή η δύναμη που κάνει τη VECHRO να δημιουργεί και να ξεχωρίζει καθώς πηγάζει από την ανάγκη - όραμα της για «ένα περιβάλλον με αξία για την ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη».

2021

Η Vechro βραβεύεται με Red Dot Award 3χρόνια μετά το Rebranding της

Tο βραβείο του Packaging Award για το 2021 δόθηκε στην κορυφαία οικογένεια μετάλλων, Oxidol της Vechro. Τα RedDot Award είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που έχει καθιερωθεί σαν μία από τις «πιο περιζήτητες σφραγίδες» ποιότητας στο design.

2020

2020

Η VECHRO, έχει στηρίξει την επιτυχία της στο αξίωμα ότι η ποιότητα και η περιβαλλοντική συνείδηση πορεύονται παράλληλα. Το 2003 η εταιρεία πιστοποίησε το πρώτο της EU Ecolabel προϊόν και από τότε έχει γίνει η Νο1 εταιρεία σε συνολικές πωλήσεις και πιστοποιήσεις οικολογικών χρωμάτων στην Ελλάδα, με 96 πιστοποιημένα προϊόντα στο portfolio της. Μπαίνοντας το 2020, η Vechro γίνεται ECOLABEL AMBASSADOR. Τα αυστηρά κριτήρια και τα υψηλά πρότυπα τα οποία θέτει η EU ECOLABEL προστατεύουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Με γνώμονα αυτές τις προδιαγραφές, η VECHRO, έχει ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σαν κεντρικό άξονα στην πολιτική της εταιρείας.

Οι εγκαταστάσεις της VECHRO (επιφάνειας 9000 τμ), βρίσκονται στην Πέτρα Βοιωτίας, σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 26 στρεμμάτων, ενώ τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα. H Vechro ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, διευρύνοντας κάθε χρόνο το μερίδιο της στην Ελληνική αγορά, όντας η 3η μεγαλύτερη βιομηχανία χρωμάτων και βερνικιών στην Ελλάδα. Πλέον η εταιρεία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει αλλά και την άψογη τεχνική υποστήριξη που παρέχει στους πελάτες της .

 

2019

2019

ΧΡΥΣΗ Η VECHRO

Η Vechro βραβεύτηκε με το «Gold Award» στην κατηγορία «Βραβείο Καινοτόμου Καταναλωτικού Προϊόντος» για το προϊόν της Smaltoplast Silk στα βραβεία «Made in Greece 2019» τα οποία έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 16 Δεκεμβρίου 2019. Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση για την εταιρεία και τα καινοτόμα προϊόντα της.

H VECHRO βραβεύθηκε στα Ermis Awards

Η VECHRO βραβεύτηκε με Ermis Bronze, για το νέο της  λογότυπο στην κατηγορία Rebranding. Μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις για την εταιρεία μας,  έλαβε χώρα την Τρίτη 19 Μαρτίου, στην διάρκεια τελετής των Ermis Awards. Τα Ermis Awards είναι ο θεσμός βράβευσης της δημιουργικότητας και αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της διαφήμισης και επικοινωνίας στην Ελλάδα.

 

2018

2018

Χρονιά αλλαγής και ανανέωσης για την Vechro.

 Στόχος της VECHRO είναι το νέο της λογότυπο, ένα πινέλο-λουλούδι, σύμβολο δημιουργίας και αλλαγής ενός χώρου, να αποτελέσει  ταυτόχρονα και σύμβολο αλλαγής  του τρόπου σκέψης -οικολογικά και υπεύθυνα- των συνεργατών  και των καταναλωτών που την εμπιστεύονται. Η επιλογή του νέου λογοτύπου της VECHRO, ένα πινέλο-λουλούδι, προκύπτει σαν φυσικό επακόλουθο της «πράσινης» φιλοσοφίας την οποία η εταιρεία πρώτη στην Ελλάδα υιοθέτησε από τις αρχές του 2000.

2016

2016

Η Vechro ανάμεσα στα κορυφαία Ελληνικά brands για το 2016!

Η VECHRO αναδείχθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες  Εταιρικές Επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2016 στην κατηγορία Δομικά Υλικά. Η εν λόγω ανάδειξη έγινε στα πλαίσια του θεσμού των Superbrands, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε 91 χώρες παγκοσμίως.

To Smaltox Water Stop ως «DIY προϊόν της χρονιάς για το 2016»

To Smaltox Water Stop της VECHRO, ψηφίστηκε από τους Έλληνες καταναλωτές ως DIY Προϊόν της Χρονιάς για το 2016, στην κατηγορία «Δομικά Υλικά», στο 9ο Συνέδριο DIY & Home Improvement που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο Maroussi Plaza Centre. Άλλη μία σημαντική διάκριση για την εταιρεία και τα προϊόντα μας, πόσο μάλλον όταν αυτή η διάκριση προέρχεται από τους ίδιους τους Έλληνες καταναλωτές.

 

2013

2013

Το Smaltoplast Silk, καθώς το τελευταίο ψηφίζεται από τους Έλληνες καταναλωτές ως «DIY προϊόν της χρονιάς για το 2013» στην κατηγορία Καινοτομία.

2012

2012

Έχοντας πλέον σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, γίνεται συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της Vechro με τον μεγαλύτερο merchandizer στην ελληνική DIY αγορά, την Praktiker Hellas. Έδωσε έτσι την ευκαιρία στους καταναλωτές να βρουν και να αγοράσουν τα προϊόντα Vechro και μέσω της αλυσίδας των καταστημάτων Praktiker. Στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας, η VECHRO αναλαμβάνει την παραγωγή των OwnBrand προϊόντων της Praktiker Hellas.

2010

2010

Για ακόμα μία φορά, το 2010, η εταιρεία Πρώτη στην Ευρώπη πιστοποιεί ιδιότητες οικολογικών χρωμάτων για εξωτερικές επιφάνειες  με το Smaltoplast 100% Acrylic. Ο οικολογικός χαρακτήρας της εταιρείας επισημαίνεται για ακόμη μία φορά από τη συμμετοχή της στην 6η Έκθεση ECOLIFE.

No photo

2009

Η VECHRO – στοχεύοντας στην Επώνυμη ζήτηση των κορυφαίας ποιότητας προϊόντων της – πραγματοποιεί επιτυχημένη Διαφημιστική καμπάνια μέσα στο ΜΕΤΡΟ, προσκαλώντας το καταναλωτικό κοινό σε ένα ονειρικό ταξίδι Οικολογικών χρωμάτων. Παράλληλα, πιστοποιούνται τα τρία καινοτόμα προϊόντα, Smaltox Hydro Eco, Smaltoplast Universal Primer, Smaltoxyl Hydro Eco. Τέλος, με ανεπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, η VECHRO γίνεται χορηγός στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο Ίδρυμα Πρόνοιας και Εκπαίδευσης Κωφών και Βαρηκόων Ελλάδας, στο 1ο Λύκειο Ν. Ηρακλείου και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.

2008

2008

Η Vechro κλείνει 60 χρόνια δημιουργικής πορείας στον χώρο των χρωμάτων έχοντας φτάσει τις 46 συνολικές πιστοποιήσεις οικολογικών χρωμάτων. Οι πρωτοπορίες για την εταιρεία δεν σταματούν όμως εκεί. Η Vechro, 1η στην Ευρώπη καινοτομεί και πιστοποιεί το Smaltoplast Silk, οικολογικό, άοσμο, πλαστικό χρώμα υψηλής ποιότητας βασισμένο σε νανοτεχνολογία. Πιστοποιημένο αντιμικροβιακό με δράση σε ανθεκτικά μικρόβια τα οποία προκαλούν σοβαρές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Το Smaltoplast Silk έχει ισχυρές πιστοποιήσεις κι έγκριτους δοκιμαστικούς ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών (AllergyUK) και το Paint Research Association της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, συμμετέχει στα κοινά και παίρνει την ευθύνη να βάλει χρώμα στα δημόσια σχολεία αλλά και να κάνει δωρεές στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

No photo

2007

Η Vechro παρουσιάζει το νέο ανανεωμένο της site και τυπώνει το πρώτο τεύχος της εφημερίδας της "Τα Νέα της Vechro". Η εταιρεία πραγματοποιεί πετυχημένα σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Λάρισα, Βόλος, Αγρίνιο, Ναύπλιο, Ιωάννινα, Σέρρες κ.α. Η εταιρεία επενδύει στο δυνατό οικολογικό της χαρακτήρα μέσα από το άριστης ποιότητας πλαστικό Smaltoplast extra Eco. Παράλληλα, δέχεται να ανανεώσει και να δωρίσει τα προϊόντα της έτσι ώστε να βαφτεί το καινούργιο σπίτι του "Χαμόγελου του παιδιού" στα Μελίσσια, που με αγάπη, στοργή και φροντίδα θα φιλοξενεί όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια που το έχουν ανάγκη.

2004

2004

H VECHRO έχει ήδη πιστοποιήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση 15 προϊόντα από το portfolio της, ανάμεσά τους τα επώνυμα Smaltoplast Extra & Smaltolux Hydro.

2003

2003

Νέα χιλιετία με νέους στόχους για την Vechro. Η διοίκηση της εταιρείας πρωτοπορεί αποφασίζοντας προσανατολισμό της προϊοντικής της γκάμας σε οικολογικά προϊόντα διαβλέποντας την ανάγκη προστασίας καταναλωτών και περιβάλλοντος. Πλέον, το "Σκεφθείτε Οικολογικά - Χρωματίστε Οικολογικά" όπως και το «Νο 1 εταιρεία σε συνολικές πωλήσεις και Πιστοποιήσεις Οικολογικών Χρωμάτων από το 2003» χαρακτηρίζει όλες τις ενέργειες επικοινωνίας της.

1999

1999

Κάτι παραπάνω από μία 10ετία χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η επένδυση επέκτασης του εργοστασίου, πετυχαίνοντας :διπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας, περιορισμό του λειτουργικού κόστους, πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγής και βελτίωσης της χωροταξικής διάταξης.

1985

1985

H Vechro περνώντας στο επόμενο στάδιο λειτουργίας της, αναλαμβάνει η 2η γενιά της οικογένειας Χατζηνικόλα, δίνοντας νέα δυναμική στην εταιρεία.

No photo

1981

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Ιωάννης Π. Χατζηνικόλας, εμπορικός δ/ντης τότε της Γαλλικής εταιρείας, εξαγοράζει το μερίδιο της κι έκτοτε η Vechro έχει παραμείνει μία οικογενειακή επιχείρηση.

No photo

1979

Μέσα στην επόμενη 10ετία, η παραγωγική μονάδα της εταιρείας μεταφέρθηκε στη Πέτρα Βοιωτίας στο 25ο χλμ. Θηβών Λιβαδειάς.

1963

1963

Σε λιγότερο από μία 20ετία λειτουργία, η ανοδική πορεία όπως επίσης και η ανάπτυξή της, δεν έλειψε να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Έχοντας σαν αποτέλεσμα, η Vechro να εξαγοραστεί από την γαλλική Societe Francaise Duco.

1948

1948

Ιδρύεται η Vechro, η Ελληνική Βιομηχανία χρωμάτων και βερνικιών με στόχο την παραγωγή και τη διάθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων στην Ελληνική αγορά.

Vechro Logo
ΒΕΧΡΩ Α.Ε
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΟ
ΒΕΡΝΙΚΟΧΡΩΜΑΤΩΝ
Λιοσίων 302, Αθήνα 111 45
+30 210 4816101-3