Ngjyra dhe Hapësira

E dinit se

Ngjyra dhe Hapësira

Përdorni ngjyrat për të ndryshuar madhësinë e hapësirës tuaj

-Nëse tavani është shumë i ulët, përdorni vija vertikale ose ngjyrë të bardhë të ndritshme për të krijuar ndjenjën e lartësisë.

-Nëse mendoni se tavani juaj është shumë i lartë, përdorni nuanca të errëta në mure dhe nuanca edhe më të errëta në tavan ose ndani sipërfaqen horizontalisht në 2 pjesë dhe përdorni nuanca të ndryshme. 'Ulja' e tavanit mund të arrihet gjithashtu duke përdorur të njëjtën nuancë për një gjatësi 10-15cm mbi mur.

-Nëse dëshironi të bëni që hapësira juaj të duket ‘më e madhe’ përdorni nuanca të hapura dhe shmangni kontrastet ose pikturoni ndonjë peizazh ekzotik, i cili do të krijojë një ‘distancë’ midis mureve.

-Nëse dëshironi të bëni që një vend i ngushtë të duket ‘më i gjerë’, përdorni nuanca të hapura për anët e mëdha të mureve dhe nuanca të errëta për ato të ngushtat.

-Nëse dëshironi ta bëni hapësirën tuaj të duket ‘më e vogël’, përdorni nuanca të errëta dhe të ngrohta dhe krijoni kontraste të shkëlqyera ose një dritare të madhe në mur, e cila mund të pikturohet me nuanca të ndryshme, në kontrast me pjesën tjetër të hapësirës.

-Nëse dëshironi që hapësira juaj të duket ‘më e ngushtë’, përdorni nuanca të errëta për anët e mëdha dhe nuanca të hapura/ të ndritshme për ato të ngushtat.

-Mbani gjithmonë parasysh që sa herë që zgjidhni nuancat për hapësira të jashtme, ajo duhet të jetë pak më e errët, pasi rrezet e diellit gjithmonë i bëjnë ngjyrat të duken më të hapura.

-Si përfundim, kur zgjidhni nuanca për ambiente të brendshme mos harroni se hijet dhe mungesa e dritës së bollshme i bëjnë ngjyrat të duken më të errëta dhe më në gri, ja pse preferohet gjithmonë një nuancë më çelët.

SHIH MË SHUMË:
Low Voc paint

Çfarë është një bojë me Voc të ulët?

eco

Çfarë është një bojë ekologjike?

mood

Ngjyra dhe gjendja shpirtërore

Vechro Logo
VECHRO S.A.
BOJA DHE LLAKU
SHOQËRIA
302 LIOSION AVE. ATHENS 11145
+30 210 4816101-3