Applcation methods

UDHËZUES PËR MËNYRËN E LYERJES

A. PËRLLOGARITNI SIPËRFAQEN
  • MURET

Gjatësia e murit X lartësia e murit = Rezultati A

  • Nëse ka hapësira (dyer, dritare):

Gjerësia e hapur X lartësia e hapur = Rezultati B

 Rezultati A - Rezultati B = sipërfaqja e lyerjes (m2)

 

  • Tavanet:

Gjatësia e dhomës X Gjerësia e dhomës = Sipërfaqja e lyerjes (m2)

Calculate the needed color
Ndani sipërfaqen e lyerjes me fuqinë mbuluese të bojës për litër. Rezultati është sasia e ngjyrave që do t'ju nevojiten për 1 shtresë (një dorë). Pastaj shumëzoni sasinë me numrin e duarve (shtresave) që po planifikoni (ose kërkohet) të lyeni dhe rezultati është numri i litrave që duhet të përdorni.

Disa nga materialet që do t'ju duhen para se të lyeni

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ

Types of Brushes

Për qoshet dhe çdo sipërfaqe me teksturë, do t'ju duhet një furçë e rrumbullakët.

Στρογγυλό πινέλο

Për sipërfaqe më të mëdha, të tilla si blindueset dhe dyert, do t'ju duhet një furçë e rregullt me qime të lehta.

Κανονικό πινέλο μακρύ τρίχωμα

Për sipërfaqe të vështira, siç janë radiatorët, do t'ju duhet një grep fleksibël, ose një rul i përshtatshëm për radiatorët.

Στραβοπίνελο

Nëse lyeni me llaqe ose ngjyra me shkëlqim, do t'ju duhet një rul me qime të shkurtra.

Ρολό κοντή τρίχα

Nëse lyeni me ngjyra saten ose mat, do t'ju duhet një rul me qime mesatare.

Ρολό μεσαία τρίχα

Nëse doni rezultate të lëmuara (me teksturë), do t'ju duhet një rul me qime ose një rul i përshtatshëm për ngjyrat qetësuese.

Ρολό μακριά τρίχα

Për të përhapur bojën në rul, përdorni një enë në formë varke për bojën.

Σκάφη βαψίματος

Muret me çarje:

Me anë të spatulës, hapni çarjen më shumë dhe hiqni mbetjet me një furçë. Mbusheni me stuko të përshtatshme dhe më pas me letër smerili. Përzieni "Pluhurin" në një astar ekologjik Smaltoplast Universal Primer.

Rrjepja e mureve:

Hiqni kokrrizat. Fërkojeni me letër smerili dhe më pas fshijeni. Nëse është e nevojshme, furnizohuni siç duhet.

Sipërfaqet prej metali & druri

Pastrojeni në mënyrë që të mos mbetet vaj apo ndryshk. Nëse është e nevojshme, aplikoni astarin e duhur.

Muret e vjetra me bojë me bazë tretësi:

Lajini, shpëlajini, lërini të thahet dhe fërkojini me letër smerili. Pastaj pastroni pluhurin dhe lyejini siç duhet me astarin ekologjik Smaltox hydro.

Muret e vjetra të lyera me bojë me bazë uji

Vendosni astarin para lyerjes me astarin ekologjike Smaltoplast Universal (nëse sipërfaqja është rilyer shumë herë me bojë me bazë uji) ose ndryshe me astarin ekologjik Smaltox Hydro.

1. Filloni nga tavani duke lyer krisjet me një furçë të sheshtë. Për të shmangur rrëshqitjen në muret vertikale, ngjitni shirit letre në pjesën e sipërme të murit.

2. Vazhdoni me një rul, duke aplikuar bojën në drejtim të dritës (nga dritarja në brendësi të dhomës). Boja që do të aplikohet me rul duhet të jetë më pak e holluar në krahasim me krisjet.

3. Për aplikim perfekt, lyeni për m2 duke kapërcyer pasazhet.

4. Përfundoni çdo metër katror në një pasazh në drejtim të dritës. Nëse ka dritë, përfundojeni në drejtimin e dimensionit më të vogël.

5. Vazhdoni në muret vertikale duke nisur rulin nga mesi i murit dhe duke përhapur më pas bojën lart e poshtë. "Lëvizni" gjithmonë në të njëjtin drejtim (lart ose poshtë).

6. Nëse lyeni një mur, ndajeni sipërfaqen siç duhet me një shirit letre. Hiqni shiritin menjëherë sapo të mbaroni lyerjen dhe para se boja të thahet plotësisht.

7. Përfundoni me detajet: dyert, dritaret, radiatorët, blindueset.

8. Për të lyer dritaret, filloni duke lyer kornizën nga jashtë në vijë të drejtë. Vazhdoni me kornizën. Përfundoni anash. Kur boja është akoma e freskët, kini kujdes që të mos mbyllni dritaret dhe të ngeleni brenda.

9. Për të lyer një derë, filloni së pari me cepat (nëse ka). Pastaj vazhdoni të lyeni nga lart poshtë (nëse dera është lyer në vend) dhe "ndiqni" të njëjtin drejtim

Mos lini asnjë mur pa përfunduar.

Shmangni rrëshqitjen e bojës duke zhytur me kujdes furçat në bojë.

Mos e lyeni një sipërfaqe nëse nuk është tharë plotësisht.

Astari - substrati i secilës sipërfaqe aplikohet "një dorë". Boja përfundimtare aplikohet "dy duar" ose "tre dhe më shumë duar", në varësi të nuancës së çelur ose të errët të ngjyrës së zgjedhur.

Vechro Logo
VECHRO S.A.
BOJA DHE LLAKU
SHOQËRIA
302 LIOSION AVE. ATHENS 11145
+30 210 4816101-3