Ngjyra dhe drita

E dinit se

Ngjyra dhe drita

living room

Ngjyra dhe drita

Kur zgjidhni një nuancë ngjyre për një hapësirë të jashtme, duhet të dini se nuanca në prani të rrezeve të diellit do të duket më e hapur. Prandaj, zgjidhni një nuancë të errët.

Kur zgjidhni një nuancë ngjyre për hapësirën e brendshme, duhet të dini se hijet dhe mungesa e dritës në disa raste, e bëjnë nuancën të duket më e errët. Prandaj, zgjidhni një nuancë më të çelët.

Këshillë:

Disa nuanca të errëta mund të kenë nevojë për më shumë duar për të arritur një mbulim të plotë. Në këto raste, për të shmangur shtresat shtesë, por edhe për të zvogëluar kostot, sugjerojmë të përdorni si shtresë të parë një nuancë më të hapur të së njëjtës familje të ngjyrës (i njëjti ton) i prodhuar nga një bazë e patejdukshme ose, në të kundërt, një nuancë gri mesatare si PCM1943 e paletës Premium Color Moods. Një astar gri parapëlqehet gjithmonë e favorshme nëse në sipërfaqe nuk është aplikuar ende astar.

Bojërat me shkëlqim e reflektojnë dritën në një masë të madhe duke zbuluar ndonjë papërsosmëri të sipërfaqes, ndërsa nga ana tjetër ato nuk thithin tymra dhe pastrohen lehtë.

Bojërat saten dhe gjysmë-mat kombinojnë cilësitë e shkëlqimit dhe bojërave mat pa ekstremitete, duke ofruar një ndjesi luksi. Ato mund të pastrohen lehtësisht dhe, për këtë arsye, përbëjnë zgjidhjen ideale për dhomat e fëmijëve ose dhomat që përdoren më së shumti.

Bojërat mat reflektojnë dritën deri në një farë mase dhe janë në gjendje të ‘mbulojnë’ papërsosmëritë e sipërfaqes.

Ngjyra e dy sipërfaqeve mund të duket e njëjtë nëse vërehet në rrethana specifike, por në të njëjtën kohë mund të duket e ndryshme nëse këto rrethana ndryshojnë. Ky fenomen quhet metamerizëm dhe mund t'i atribuohet arsyeve të mëposhtme:

  • Tekstura e ndryshme e sipërfaqeve që ndikon në sasinë e dritës që reflektohet nga 2 sipërfaqet, siç perceptohet nga vëzhguesi.
  • Ndriçimi i ndryshëm.
  • Një kombinim faktorësh të cilët rezultojnë në shfaqjen e fenomenit, nëse sipërfaqja është në distancë të largët apo të afërt.
SHIH MË SHUMË:
Low Voc paint

Çfarë është një bojë me Voc të ulët?

eco

Çfarë është një bojë ekologjike?

q

Çfarë është një bojë cilësore?

Vechro Logo
VECHRO S.A.
BOJA DHE LLAKU
SHOQËRIA
302 LIOSION AVE. ATHENS 11145
+30 210 4816101-3